maanantai 29. heinäkuuta 2013

Broileria kermaisessa sinappi-sitruunakastikkeessa

Sinappia ja broileria  sitruunatwistillä, ei ole muuten lainkaan huono yhdistelmä. Ihan ensimmäiseksi ei ole kyllä tullut mieleen tehdä brolerille sinappikastiketta mutta taas sitä oppii uutta. Mikä parasta tässä, niin valitsemalla erilaisia broileri osia (rintafile, paistileike, suikaleet tai palat) saa annoksen sovitettua moneen tarkoitukseen paremmaksi päivälliseksi tai nopeaksi arkiruuaksi. Lisukkeeksi sopii niin riisi, pasta kuin perunakin maun ja tilanteen mukaan.n. 400 g maustamatonta broleria (paistileike, rintafile (tai ohutleike), suikaleet tai edelliset paloiteltuna)
2 sipulia
(2 valkosipulinkynttä)
2 dl ruokakermaa
2 rkl dijon-sinappia
1 rkl sinapinsiemeniä (voi korvata myös karkealla dijon-sinapilla)
1/2 sitruunan mehu (ja raastettu kuori)
suola ja pippuri
öjlyä paistamiseen
persiljaa

Paista broilerin palat pannulla kypsiksi. Ota sivuu kastikkeen teon ajaksi.
Paloittele sipulit ja kuullota pehmeäksi öljyssä. Lisää kermaan sekoitettuna sinappi ja sinapinsiemenet sekä halutessasi sitruunakuoriraaste (lisää tarvittaessa heiman vettä jos pannu kovin kuuma ja kerma paksunee liikaa tässä vaiheessa). Hauduta hetki ja lisää sitruunanmehu sekä paistetut kanapalat kastkkeeseen hetkeksi hautumaan (n. 5 min). Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää lopuksi persijasilppua (jos on).

Lisukkeeksi sopivat keitetty riisi, pasta tai perunat maun mukaan.

Emännän kommentit
Itselläni oli tässä broilerin paistileikettä, suosikki osani broilerista. Voisin kuvitella, että fileestä tulisi melkein juhlaruokaa, mutta aikaa menee jonkin verran kauemmin fileen kypsentämiseen. Suikaleita käytettäessä tämähän on nopea arkiruoka. Kastike sopi myös porsaalle, esim. poraanfilee tai noisetit voisivat tykätä tästä hyvinkin.
Sipulit voi toki paloitella kuvan versiota hienommaksi. Minulla oli käytössä tätä tehdessä uutta kesäsipulia joka sopi olemaan krouvimminkin paloitetua, niin ja mukaan sopii mainisti myös varret. Talvisipulin voisi hakata pienemmäsi.

Muunnelmia: Keittiössäni ei ollut valkosipulia (pitääpä laittaa ostoslistalle), joten ilman sitä tuli toimeen. Luulisin, että tämä ei tuota kaipaisikaan, mutta makuasia. Alkuperäisreseptissä oli osa karkeaa dijonsinappia, mutta meillä puolestaan kaapissa sinapin siemeniä, joten käytin niitä.  Eikä ryytimaassa ollut ohjeessa mainittua persiljaakaan, joten tinjamin oksa sai toimia koristeena ja maun, antajana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!