tiistai 15. joulukuuta 2009

Peruskakku ja sen muunnelmia

Peruskakkupohja, jota voi muunnella mielikuvituksen mukaa eri makuiseksi


5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2½ dl kermaa
3 kananmunaa
150 g juoksevaa margariinia (pullo)
1 dl appelsiinituoremehua


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.


Rusina-pähkinäkakku (15.12.2009)

appelsiinimehun tilalle:
1 dl rusinoita
1 dl sherryä
1 dl hasselpähkinärouhetta

Kirsikka-karpalokakku (16.12.2009)

appelsiinimehun tilalle:
1 dl kirsikkatölkin lientä
kirsikat pilkottuna
kuivattuja karpaloita
1 dl kookoshiutaleita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!