5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2½ dl kermaa
3 kananmunaa
150 g juoksevaa margariinia (pullo)
1 dl appelsiinituoremehua
1 dl appelsiinituoremehua
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Rusina-pähkinäkakku (15.12.2009)
appelsiinimehun tilalle:
1 dl rusinoita
1 dl sherryä
1 dl hasselpähkinärouhetta
Kirsikka-karpalokakku (16.12.2009)
appelsiinimehun tilalle:
1 dl kirsikkatölkin lientä
kirsikat pilkottuna
kuivattuja karpaloita
1 dl kookoshiutaleita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!