tiistai 15. joulukuuta 2009

Taatelikakku

Tein ihan netistä löytämäni Seijan Taatelikakun pohja ohjeella, vaniljasokerin lisäsin, kun niin tykkään siitä

Voitele vuokat huolella ja jauhota esim. vehnäjauholla.

1 1/2 dl  vettä
1 pkt taateleita
200 g  voita (margariinia)
2  kananmunaa
2-3 dl sokeria
1/2 dl kerma /maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasooda
1 tl leivinjauhoja
1-2 tl vaniljasokeri

Taatelit kiehautetaan kattilassa veden kanssa sekoittaen tasaiseksi massaksi. Kaada seos vatkauskulhoon rasvakuutioiden päälle ja sulata rasva seokseen. Vaahdota seosta kuokeuttamiseksi, roiski jonkin verran joten varovasti).
Lisätään joukkoon sokeri, maito sekä munat yksitellen sekoittaen.  Lisätään jauhot, joihin mausteet sekoitettu, varovasti käännellen.
Täytä voidellut ja jauhotetut vuokat vain 3/4, kakku kohoaa vuokassa. Paistetaan n. 150-175 C uunissa n. 45 min - 1 tunti. Kieroilmauunilla alhaisempi lämpötila (esim. 160C).

Anna kakkujen jäähtyä vuokissa jonkin aikaa (10-20 min) ennen kuin kumoat ne.

Oma arvio: Aika onnistuneet, jonkin verran makea ja rasvainen lopputulos. Helppo ja suht. edullinen peruskakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!