perjantai 8. tammikuuta 2010

Kolme salaattia (jouluinen?)

Tätä salaattireseptiä etsin koko joulunalusen, mutta vasta näin loppiaisen kaapinsiivouksessa se löytyi. Resepti on alkuaan joulukuu 2008 Hesarin kuukausiliitteestä ja suuret kiitokset Vivi-Annille, nämä olivat hyviä ja vähän erilaiset joulusalaatit.

Punajuurisalaatti
300-400 g keitettyä punajuurta
10 kuivattua luumua
1 valkosipulinkynsi
kourallinen saksanpähkinöitä
suolaa
mustapippuria

Liota luumuja kylmässä vedessä 4-5 tuntia ja leikkaa ne sitten suikaleiksi. Raasta punajuuret, silppua valkosipuli, paahda ja pilko pähkinät (jätä muutama koristeeksi). Sekoita ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla ja koristele pähkinöillä.

Porkkanasalaatti
400 g porkkanoita
100 g auringonkukansiemeniä
suolaa
valkopippuria
1-2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
hyppysellinen chilihiutaleita

Tee porkkanoista hienoa raastetta. Paahda siemenet.Sekoita ainekset, maista ja mausta

Lanttusalaatti

400 g lanttua
1 iso punasipuli
2 rkl siideriviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl kuusenkerkkä tai vaahterasiirappia

Raasta lanttu, suokaloi sipuli. Sekoita hyvin ja lisää mausteet.

Salaatit näyttivät lehden kuvassa kauniilta kun ne oliannokseen aseteltu kolmena kekona lasilautaselle. Valitettavasti kuva puuttuu, mutta ehkä ensi jouluna sitten, tai kuka
näitä estää muunakin vuodenaikana syömästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!