lauantai 30. tammikuuta 2010

"Pallerokeitto" eli siskonmakkarakeitto

Tämähän on klassikko, eli näin minä sen useinmiten teen.



siskonmakkaroita (Korpelan on meidän suosikki)
4 perunaa
2 porkkanaa
1 (n. 250 g) palsternakka
pala selleriä
1 liemikuutio
maustepippuria
suolaa (tarvittaessa)
persilja


Juurekset kuoritaan ja pilkotaan. Lisätään vettä kattilaan niin, että juurekset juuri peittyvät (minä haluaisn kyllä enemmänkin lientä, mutta kun miehet ei siitä liemestä niin piittaa). Lisätään mukaan liemikuutio ja muutama maustepippuri Mummon oppien mukaani "pistä soppaan pippuria, ettei soppa happanne".  Jos vaan saa, niin kuivatut sellerinlehdet antavat hyvän maun ja vähän väriäkin keittoon, silloin voi sellerinpalan jättää poiskin. Juurekset keitetään melkein kypsäksi ennen kuin makkarat "lypsetään" kuoristaan pieniksi palloiksi keittoon. Kiehautetaan ja keitetään kypsäksi. Pallerot paisuvat keitettäessä, ja minulla yleensä kattilan reunat ei meinaa tällöin riittää. Jäähtyessään pikkasen sitten pienenevät.

Tarjoillessa päälle voi viellä laittaa persiljaa päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!