tiistai 19. tammikuuta 2010

Lohipastramin tapainen

Pirkan joululehdykästä innostuneena pääsin vihdoin kokeilemaan siinä ollutta lohipastramia. Koska tällä kertaa ei ollut tarkoitus tehdä juhlaruokaa vaan vasta harjoitella, niin oikasin vähän mutkissa. Lohen graavaaminen oli kuitenkin tehtävä ennakkoon, jonka siis olin tehnyt. Mutta tämä oli hyvää näinkin! Elikkä:

Lohen graavaaminen
n. 300-400 g lohta (miellään paksummasta kohdasta)
suolaa
hippusen verran sokeria
valkopippuria (rose- ja viherpippurikin sopii)

Anna lohen graavaantua yön yli (jos kovin paksu pala, niin toinenkin yö ei ole liikaa)

Siivuta lohi reiluiksi n. 1 cm viipaleiksi
Paista viipaleita kuumalla pannulla ihan muutama sekuntti puolelta (sisus pitää jäädä roseeksi, kalahan on jo graavikypsää)

Nyt nautimme tätä salaatin ja keitetyn perunan kanssa. Sopivan soosin kehittely jää nyt vielä.
Nami namia!.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!