sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Gremolata täytteinen porsaan ulkofile

1 kg:n painoinen porsaan maustamaton ulkofile
1-2 sitruuna
1 nippu persiljaa
2 valkosipulin kynttä
1 dl parmesaaniraastetta
½ dl öljyä
sipaus suolaa ja pippuria
lankaa sitomiseen ja foliota

Ota ulkofile huoneenlämpöön gremolatan teon ajaksi lämpenemään. Halkaise filee valmiiksi leikkaamalla ensin palan alapuolelta poikittain n. parin sentin paksuudelta (1/3 osa palan paksuudesta) melkein halki, käännä pala ja leikkaa päälipuolelta vastaavasti. Avattuna saat tasaisen levyn. Nuiji hivenen ohuemmaksi tarvittaessa.
Filee leikattuan auki ja
täyte levitetty päälle

Valmista gremolata:

Gremolata:
Pese ja raasta sitruunan kuori. Hienonna persilja ja valkosipuli karkeaksi. Laita sitruuna, persilja ja valkosipuli mortteliin ja hiero keskenään, kunnes niistä irtoaa vähän nestettä. Sekoita joukkoon juusto ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä seos lihalevylle ja rullaa siten, että rasvapinta jää päälimmäiseksi jos sellainen fileessä on tallella (paistaessa siitä tulee hyvää makua, lautasella sen voi jättää syömätta)


Sido filerulla puuvillalangalla. Kääri file folioon ja paista uunissa 150-175  asteessa sisälämpötilaan n. 65C,  (minulla meni melkein puolitoista tuntia?). Anna vetäytyä n. 20 min, ennen leikkamista.

Lisäkkeenä tarjoa vaikka bataattikiekkoja, jotka hautuvat uunissa fileen kanssa n. 30-40 min ja polentaa paistettuna'
















(Resepti on alkuaan Glorian Ruoka ja viini lehdestä ja useasssa ruokablogissa, ja näistä yhdisteltyy)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!