maanantai 18. tammikuuta 2010

Pullavanukas

Teki niin mieli köyhiä ritareita kun tuli viikonloppuna ostettua leipomosta "säkkikaupalla" pullaa, mutta en halunnut paistaa ja käryttää. Niin kuin pannukakkau on käryttömämpi kuin letut niin pullavanukashan on melkein kun köyhät ritarit, mutta "kevyempi" kun sen voi tehdä uunissa. Samalla tuli taas renssattua vähän pakastintakin, raparperi toi tähän mukavaa kirpeyttä.  (Sulattaessa niistä irtosi aika paljon nestettä osan laitoin maidon joukkoon kostuttamaan, oikeastaan sillä nesteellä voi hyvinkin kostuttaa pullia enemmänkin, jos pulla on kuivahtanutta.)

n. 1/2 isoäidin pitko (kuivahtanutkin käy)
2 runsasta lusikallista mansikkahilloa (tai siis maun mukaan)
n. 2 dl raparperipaloja (sulatetaan pakasteesta)
3 dl maitoa
2 munaa
1-2 tl vaniljasokeria

Voitele uunivuoka ja asetele kerros pullasiivuja pohjalle. Päälle mansikkahilloa raparperipaloilla höystettynä. Taas kerros pullaa ja hilloa ja päälimmäiseksi vielä pullakerros. Kaada muna-maito seos pullien päälle ja anna hetki vetäytyä. Paista 200 asteen uunissa n. 30 min.

Mums, mums, hyvää tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!