sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Sitruunarisotto ja scampeja

4 annosta

40 g salottisipulia (tai tavallinen pienehkö sipuli)
2,5 dl risottoriisiä
3 rkl oliiviöljyä
yhden sitruunan kuori
5-7 dl kalalientä ja/tai vettä
3 rkl sitruunan mehua
2 rkl parmesaanijuustoraastetta
12 jättiravunpyrstöä (n. 250 g)
40 g pakasteherneitä
(45 g voita)

Hienonna sipulit ja kuullota sipuli ja riisi öljyssä lasimaiseksi. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori. Lisää liemi vähän kerrallaan, ja keitä riisi hiljalleen kypsäksi lientä lisäten sen verran kun riisi imee sitä. Loppputuloksen tulee olla löysähkö. Mausta sitruunamehulla ja parmesaanilla.

Mausta jättiravunpyrstöt suolalla ja valkopippurilla, ja paista ne öljyssä kuumassa pannussa, noin 1 minuutti molemmin puolin.

Lisää herneet (ja voi) risoton joukkoon juuri ennen tarjoilua. Laita paistetut jättiravunpyrstöt risoton pinnalle.



(Mukailtu,  alkuperäisresepti Fazer Amica)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!