perjantai 2. huhtikuuta 2010

Juuresleivos

Pitkään olen etsinyt tilaisuutta, jossa tarjoaisn jonkinlaista peruna-/kasviskakkua. No nyt vihdoin pääsiäisenä lampaan fileen kaverina tarjosin seuraavan tekeleen:

Juuresleivos:

200 g porkkanoita ohuina viipaleina
200 g lanttua ohuina viipaleina
200 g bataattia ohuina viipaleina
hunajaa
voita (n. 50 g)
suolaa, pippuria

koristepursotus juureskakulle:
200 g juuriselleriä kuutioina
100 g jauhoista perunaa kuutioina
1 keltuainen
voita
suolaa, valkopippuria, muskottipähkinää

1. Lado porkkana-, bataatti ja lanttuviipaleet kerroksittain uunivuokaan.
2. Valuta väliin voi-hunajaseostaja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaada päälimmäiselle kerrokselle voi-hunajaseosta, mausta ja pane pienempi uunivuoka painoksi päälle.
4. Paista 180 asteisessa uunissa tunnin verran. Kokeile juuresten kypsyyttä tikulla.
5. Jäähdytä paistos ja pane tiivis paino päälle. Anna paistoksen jäähtyä ja kiinteytyä seuraavaan päivään kylmässä.
6. Leikkaa juureskakusta neliöitä tai kakkuviipaleen muotoisia kolmioita ja pane uunivuokaan.
7. Valmista koristepursotus. Keitä peruna- ja sellerikuutiot täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
8. Soseuta juurekset pusertamalla ne lankasiivilän läpi ja mausta seos suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
9. Sekoita joukkoon voita ja keltuainen.
10. Pane tasainen pehmeä seos pursotinpussiin ja pursota juureskakun pinnalle koristepursotus.
11. Paista juuresleivoksia 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes juureskakku on kauttaaltaan kuumentunut.

Valitettavsti kuva jäi taas ottamatta, kun taas tuli syödyksi ennen kuin kerkisi kuvaamaan.

(alkuperäisresepiti: Bon Appetit reseptiarkisto)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!