Pussi simpukoita
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
n. 1-1/2 dl valkoviiniä
n. 1 dl ruokakermaa
pastaa (esim. bugatini tai spagetti)
parmesaania
mustapippuria
Laita pasta kiehumaan ja keitä se al dente.
Puhdista simpukat (heitä pois rikkinäiset, avonaiset ja sellaiset jotka eivät sulkeennu koputuksesta)
Hienonna valkosipulit ja kuullota ne öljyssä, lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää simpukat ja laita kansi päälle, jotta kypsyvät höyryssä. Heiluttele muutaman kerran kattilaa, että saavat lämpöä tasaisesti. Älä keitä liian kauan, ettei tule sitkeitä, riittää että kuoret aukeavat. Nosta simpukat reikäkauhalla pois ja irroita kuorista (jätä muutamia kuorineen koristeeksi). Lisää valkoviiniin kerma ja kiehauta. Lisää simpukat takasin liemeen ja lisää keitetty pasta joukkoon. Sekoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!