lauantai 20. helmikuuta 2010

Simpukoita ja pastaa

Kaupassa oli tänään houkutteena simpukkapussukoita (ruotsalaisia) ja enhän minä voinut vastustaa. Sitten vaan miettimään, mitä niistä tehdä. Tällaiseen päädyin tänään:

Pussi simpukoita
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
n. 1-1/2 dl valkoviiniä
n. 1 dl ruokakermaa
pastaa (esim. bugatini tai spagetti)
parmesaania
mustapippuria

Laita pasta kiehumaan ja keitä se al dente.
Puhdista simpukat (heitä pois rikkinäiset, avonaiset ja sellaiset jotka eivät sulkeennu koputuksesta)

Hienonna valkosipulit ja kuullota ne öljyssä, lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää simpukat ja laita kansi päälle, jotta kypsyvät höyryssä. Heiluttele muutaman kerran kattilaa, että saavat lämpöä tasaisesti. Älä keitä liian kauan, ettei tule sitkeitä, riittää että kuoret aukeavat. Nosta simpukat reikäkauhalla pois ja irroita kuorista (jätä muutamia kuorineen koristeeksi). Lisää valkoviiniin kerma ja kiehauta. Lisää simpukat takasin liemeen ja lisää keitetty pasta joukkoon. Sekoita.

Laita tarjolle tuodessa päälle hivenen vasta raastettua parmesaania ja rouhi pinnalle mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!