maanantai 5. huhtikuuta 2010

Katkarapu-kookospasta

Meillä taidetaan pitää yhdistelmästä pasta ja äyriäiset, tässä yksi suosikeistamme! Pääsin tähän kokeilemaan myös hankkimiani isoja pastalautasia, kuva ei ole yksi annos vaan koko satsi, koristelu ei nyt ihan ole kaunis, tätä pitäsisi selvästi harjoitella.















300 g pastaa (miel. nauha tai bugatini)
1 dl pinjansiemeniä (tai muita pähkinöitä esim cashew) 
1 tlk kookosmaitoa
3 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulinkynsi
1 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta
1 ps katkarapuja (pakaste)
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Koristeeksi:
1 dl rucolaa ja kevätsipulia
1 sitruunan raastettu kuori

1. Keitä pasta ohjeen mukaan.
2. Paahda pinjansiemeniä pannulla ilman rasvaa. Kaada joukkoon kookoskerma ja sitruunanmehu. Mausta puristetulla valkosipulinkynnellä, suolalla ja mustapippurilla.
3. Mittaa joukkoon suuruste ja kuumenna. Sekoita kastikkeen joukkoon sulatetut katkaravut (älä  issään nimessä keitä enää tässä vaiheessa, ettei katkoista tule sitkeitä, vaan sen verran että lämpenevät)
4. Nosta pasta tarjoilukulhoon ja kaada kastike päälle. Koristele rucolalla, hienonnetulla kevätsipulilla ja sitruunankuoriraasteella.




(alkuperäisohje Pirkka)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!