Todella maukas alkuruoka tai kevyt lounaskeitto. Kookoskermalla tästä tuli entistäkin maukkaampi, ja sopii laktoosittomaankin ruokavalioon.
2 nippua tuoretta vihreää parsaa
1 sipuli
1 palsternakka
2 dl kookoskermaa/kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 kanaliemikuutio
valkopippuria
(suolaa, jos tarvitsee)
2 nippua tuoretta vihreää parsaa
1 sipuli
1 palsternakka
2 dl kookoskermaa/kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 kanaliemikuutio
valkopippuria
(suolaa, jos tarvitsee)
Kuori parsat ja keitä kuoria halkaistun sipulin ja palsternakan kanssa puolisen tuntia. Vesimääräksi riittää reilu litra.
Paloittele parsat, ja ota nuput erikseen. Höyrytä parsapalat kypsiksi (esim höyryritilässä liemen päällä), jäähdytä, höyrytä myös nuppuja pienen hetken, älä liian kauan.
Siivilöi kuorten keitinliemi ja kuumenna se uudelleen kiehuvaksi. Lisää parsojen varsiosat liemeen ja soseuta aivan sileäksi. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja vatkaa liemen joukkoon.
Siivilöi kuorten keitinliemi ja kuumenna se uudelleen kiehuvaksi. Lisää parsojen varsiosat liemeen ja soseuta aivan sileäksi. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja vatkaa liemen joukkoon.
Anna kiehua kymmenen minuuttia, jotta jauhot kypsyvät. Mausta keitto suolalla ja valkopippurilla. Koristele keitto parsanupuilla ja tarjoa lisäksi tuoretta leipää.
(Reseptin alkuperäisidea Sami Garamin parsakeitto, MTV3)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!