sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Lampaanpaisti

Eilen tuli ostettua hulluilta päiviltä marinoimaton 1,2 kg:n lampaanpaisti. Olivat niin komesti aseteltuina ja mehevän näköisiä. Lisäksi muistin, että kesän Visbyn reisun tuliaisena oli tullut ostettua Grusmyntagårdenista Lammgrydda mausteseos. Lammas on minulle ollut aikasemmin vähän ristiriitainen tuttavuus, olen sitä itse valmistanut vain muutaman kerran. Mutta täytyy myöntää, että vanhemmiten makutottumukset ovat muuttuneet ja nykyisin oikeasti taidan pitää lampaasta enemmän kuin naudan- tai possulihasta. Ja tämä kyseinen annos vain vahvisti asiaa. Jävligt gott, niinkuin mieheni tapaa sanoa.1,2 kg lampaanpaisti
Lamgrydda mausteseosta (sis. salvia, tinjami, krusmynta, suola, mustapippuri, sinapinsiemen, paprika, sitruunahappo, luonnollinen sitruuna aromi, sipuli, valkosipuli).
oliiviöljy

Poista paistista kalvot ja rasvaklumpit pinnasta. Sekoita mausteet ja öljy ja hiero paistinpintaan. Laita tuplamuovipussiin tiiviisti yön yli marinoitumaan jääkaappiin. Nosta paisti n. pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
Laita paisti uunivuokaan ja paistomittari paksuimpaan kohtaan Paista aluksi n. 15 min 200 C ja laske lämpö 125C. Paista n. 57 C ja nosta uunista. Peitä foliolla ja anna vetäytyä puolisentuntia (minulla sisälämpö nousi tänä aikana 64C).

Lisäkkeenä oli tarjolla juuresmuusia (2 perunaa, 4 porkkanaa, pieni lanttu, pieni palsternakka, pieni bataatti) ja vihersalaattia. Ja lasi punaviiniä, mums!

Ehkä toistan itseäni, mutta Jävligt gott!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!