Tämän ohjeen idea on työkaverini reseptikirjasta, jonka sain lainaan. Ensi pläräyksellä kirjasta jäi heti mieleen näiden leipien "esiäiti". Enhän se olisi minä, jos en kokeilisi ja vähän muuttaisi reseptiä. Alkuperäisreseptissä paprikoiden täytteenä on guacamolen tyyppinen täyte liivatteella tymäköitynä, mutta koska kotona ei ollut avocadoa vaan tuorejuustoa, niin muunsin reseptiä tähän suuntaan.
3 eriväristä paprikaa ("liikennevalopaprikat")
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl maustamatonta luonnonjughurttia
6 liivatelehteä
1 valkosipulinkynsi
1 jalopeno
1/2 pieni punasipuli
1 limen mehu
tuoretta basilikaa
suola ja pippuri
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Huuhtele paprikat ja leikkaa kanta pois ja poista siemenet sisältä. Ota talteen kantojen reunat ja soseuta ne sipulien, jalopenon ja basilikalehtien kanssa (esim. sauvasekoittimella). Lisää juusto ja jughurtti, sekoita. Liota liivatteet kuumennettuun limen mehuun ja lisää seokseen. Täytä paprikat. Hyydytä vähintään 4 h jääkaapissa, ennen kuin leikkaat viipaleiksi esim. leivän päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!