sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Elävä taatelikakku

Taas olen ollut reseptivarkaissa. Sain tutustua Paimion Toivotut lehdykkään vuodelta 1993 ja sieltä silmääni osui jännittävältä kuullostava kakkuresepti. Ja sehän piti tietysti heti kokeilla. Näin joulunaikaanhan taatelikakkuja on tullut ennenkin tehtyä, mutta tämä on hyvällä tapaa erilainen. Mikään laihdutusversio tämä ei ole ja sen verran tuhtia tavaraa, että ei sitä isoa palaa tarvitsekaan syödä.

1 paketti taateleita
½-1 dl vettä
1 ½ dl kookoshiutaleita
1 rkl kaakaojauhetta

Paloittele taateli pieniksi paloiksi. Lisää kaikki aineet monitoimikoneeseen ja sekoita leikkuuterällä sakeaksi massaksi (lisää vettä tarvittaessa). Muotoile massasta kostutetuin käsin kakku (itse tein tuollaisen reilu sentinpaksuisen levyn). Koristele kauden tuoreilla hedelmilla ja marjoilla (tässä kotoonta löytynyttä banaania, päärynää ja persimonia) sekä mantelilastuilla ja/tai kookoshiutaleilla.

Gluteeniton

Emännän kommentti: Meillä tykättiin kovasti, kuria sai pitää ettei kaikki mennyt kerralla. Kakun koristeluunkaan ei tällä kertaa annettu juuri aikaa, kun "taikinakiposta maistanut" odotti kielipitkällä saavansa kakkua lisää. Kiitokset reseptin kehittäjälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!