lauantai 5. tammikuuta 2013

Silakkapihvit (ruotsalaisittain)

Tällaisista pojista minä tykkään!


Niin harvoin osun kauppaan siten, että sielä olisi tarjolla kokonaisia silakoita, joten tilaisuus oli ilman muuta hyödynnettävä. Aivan ilolla perkasin nämä pojat. En tiedä onko nyt silakkapoikien kutupaikoille siirtymisen aika, mutta n. 800 g:n erässä oli vain kaksi tyttöpuolista kalaa, muilla oli maitipussit pullollaan. Mutta kyllä noista pojistakin hyvät silakkapihvit tuli, varsinkin kun vielä poikkeuksellisesti ihan voissa paistetiin.

n. 800 g tuoreita kokonaisia silakoita
tilliä
suolaa
valkopipppuria
ruisjauhoja
voita (paistamiseen)

Perkaa silakat ja poista selkäruoto. Levitä fileoidut silakat nahkapuoli alaspäin esim. leivinpaperin päälle. Suolaa ja pippuroi silakat, ja ripottele silputtua tuoretta tilliä kaloille. Nosta toinen filee päälle pariksi. Leivitä ruisjauhoissa ja paista miedolla lämmöllä voissa paistinpannulla.

Ruotsalaiseksi nämä saa tarjoamalla niiden kera perunamuusia ja sokeroitua puolukkasurvosta.


Emännän kommentit:
Hiljaiseksi vetää, vieläkin on niin hyvä olo näistä. Kyllä se vaan näissä "epäperatuista" silakoissa (kuten mieheni niitä kutsui) on ihan eri maku, kun valmiiksi peratuissa.
Ruotsalaiset tarjoavat melkein kaikkea puolukkahillon tai -survoken kanssa. Toinen on remouldekastike, jota  näiden kanssa olen nähnyt tarjottavan. Lisukkeista viis, pottumuusi ja silakkapihvit ovat vaan niiiin hyviä.

1 kommentti:

  1. Me emme ostaa tuoretta kalaa, paitsi lohta... pitäisi kokeilla erilaisia kaloja, kuten namä silakoita.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!