sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Munakastike

Tämä kastike meillä kotona 60-luvulla kulki nimellä munakastike. Se kuitenkin poikkeaa netistä yleisesti ko. hakusanalla löytyvistä kastikkeista (bechamel+munahakkelus). Tämä oli sitä herkkua, jota itse sain pienenä perunan kanssa, kun muuten tarjolla ollut ruoka ei maistunut. Varsinaisestihan tämä ei ole kastike, vaan hyydytetty munamassa, mutta se sopii mielestäni mainiosti mm. savukalan kanssa tai esim. sillin ja perunan kanssa.

4 munaa
2 dl maitoa
1 rkl voita/margariinia
suolaa
valkopippuria
ruohosipulia tai muita yrttejä

Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa, lisää maito ja lämmitä hieman (ei kiehuvaksi). Lisää joukkoon munat, joiden rakenne on rikottu haarukalla. Lämmitä muna-maitomassaa miedolla lämmöllä koko ajan pohjia myöten rauhallisesti sekoittaen, kunnes munamassa hyytyy ryynimäiseksi seokseksi. Varo polttamasta pohjaan! Mausta suolalla, valkopippurilla ja ruohosipulilla tai sopivilla muilla yrteillä.

Gluteeniton

1 kommentti:

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!