torstai 20. tammikuuta 2011

Hesarin papusoppa


Tässä suora kopio hesarin reseptistä:
(4–6 annosta)
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 2 tl currya
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl rakuunaa
  • chiliä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kermaa
Lämmitä oliiviöljy kattilassa. Kuullota mausteita miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Sekoita keittoon pavut ja anna kiehahtaa. Lisää vielä lopuksi kerma ja kuumenna. Tarjoa hyvän leivän kera. 

Emännän kommentti: 
Tein puoliannosta ja siitä riitti hienosti kolmeen annokseen. Oli siitä hyvä resepti, että puolitus onnistui helposti. Chiliä taisi humpsahtaa pikkasen liikaa minulla ja lisäsin aavistuksen suolaa ja pikku lirauksen kasvisfondia. Täyttävä, helppo, edullinen soppa, joka jää varmaankin elämään meidän ruokalistalle.

Linkki hesarin reseptiin:

1 kommentti:

  1. jostain syystä reseptissä ei ole sipulia ja valkosipulia, lempiherkkujani keitoissa?

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!