maanantai 3. tammikuuta 2011

Sitruunainen kylmäsavulohipasta

Söin viimeksi laivalla ollessa pastaa ja kylmäsavulohta. Yhdistelmä, jota olen itsekin halunnut kokeilla, mutta jostain syystä olen aina mieltänyt kylmäsavulohen kanssa kermaisen kastikkeen, niinkuin tuo laivan versiokin oli. Kun lohi on usein aika suolaista ja rasvaista, niin tuo kermainen kastike ei nyt oikein houkuta. Varsinkin kun vuodenalussa keventäminen on paikallaan halusin tehdä jotain kevyempää (ainakin haluan kuvitella, että tämä olisi sitä) ja sitruunaista, joten tässä minun versioni monen kylmäsavulohipastareseptin  joukkoon.

150 g kylmäsavulohta
2 pientä salottisipulia (pieni tavallinenkin käy)
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
1 rkl öljyä
2 dl kalaliemi (hummerifondi+vesi, kun tuota löytyi kaapista)
1 dl raastettua parmesaania
1 sitruunan mehu (n 1 dl) ja raastettu kuori
1 ruukku rucolaa

Laita pastan keittovesi kiehumaan. Valmistele kasvikset ja kala. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana rasta karkeaksi raasteeksi tai jos oikein jaksat niin ohuiksi (julienne)tikiuksi. Paloittele kala. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulit ja porkkana ja kuullota näitä pari minuuttia öljyssä. Lisää kalaliemi,  sitruunankuori ja mehu. Keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Kun porkkana on pehmeää, lisää rucola ja kylmäsavulohi ja nosta pannu liedeltä odottamaan pastan valmistumista.
Keitä pasta (mielellään täysjyvää ja tagliatellea) kypsäksi. Sekoita lohikastike pastan joukkoonja tarjoile parmesaanin kanssa.

Emännän kommentti:
Olipas raikkaan sitruunainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!