keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Pinaatti-purjo-peruna-kookoskeitto

Tammikuussahan aina kevennetään, niin meilläkin. Ja minun teki mieli keittoa, joten tarjotaan sitten vaikka pinaattikeittoa. Ruokaseurueessa piti ottaa huomioon niin maidottomuus kuin muitakin rajoitteita, joten tällaista tällä kertaa.




1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 laiha purjo
3-4 perunaa
1 porkkana
pinaattia (pakaste)
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
pieni purkki kookosmaitoa
1 rkl öljyä

Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja paloittele peruna, porkkanat ja purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota aluksi sipulit. Lisää sitten peruna, porkkana ja purjo joukkoon.
Lisää vettä ja kasvisliemikuutio (tai kanaliemikuutio) kattilaan ja anna keiton kiehua kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää pinaattipalat ja kookosmaito.
Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna tarjoilulämpöön, ja tarjoile keitetyn kananmunapuolikkaan kera.

Kevyt, maidoton, gluteiniton, kasvisruoka (jos jättää munan pois), mutta voi kun HYVÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!