Hankittua silikonista Runebergintorttu vuokaa voi käyttää muutoinkin, itseasiassa en ole omallani vielä torttuja paistanutkaan, vaan hankin sellaisen vartavasten näiden pastatimbaalien valmistukseen.
Jostain olen antanut ymmärtää, että Fredrika Runeberg keksi tortun, kun oli jäänyt yli jouluisia pikkuleipiä. Näiden timbaalien kastikkeesenkin tuota ajatusta voi käyttää, eli "man tar vad man har".
Tämänkertainen versio sisälsi mm.
1 sipuli
1 valkopsipulinkynsi
100 g palvikinkkusuikaleita
10 oliivia
2-3 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
tuorejuustoa
tomaattipyrettä
ja keitettyä pastaa
Koristeen kirsikkatomaatti ja parmesaaniraaste.
Tarkemman kuvauksen valmistuksesta löydät aiemmasta versiostani: sisiliainen-pasta-timbaali
Laitoin tässä versiossa vuoanpohjalle puolikaan kirsikkatomaatin ja pastamassan päälle, mutta kuvaa ja Runebergin päivää juhlistamaan koristelin vielä päälle tuoreella tomaattisiivulla ja parmesaanilla
Tämä toimii mainiosti mm. italialaisen illallisen priminä, annos ei ole liian iso.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!