lauantai 12. helmikuuta 2011

Tuunattu tunnbrödrulle

Tunnbrödrulle on klassinen ruotsalainen nakkikioskiruoka, jota ei taida löytyä Suomesta ainakaan kovin yleisesti tarjolla.  Tosi tuhti pala, josta ei jää raavas mieskään nälkäiseksi. Tavoitteeni oli, että viimekertaisella ruotsinreissulla olisin päässyt kuvaamaan ihka aitoa annosta, mutta emme olleet niin nälkäisiä, että tämän apuun olisi tarvittu turvautua. Saatte odottta kuvia seuraaviin kertoihin.

Perinteiseen tunnbrödrulleen kuuluu ohut rieskan tyyppinen leipä, joka täytetään perunamuussilla ja pitkällä ohuehkolla grillimakkaralla/nakilla (keitetty tai grillattu). Koko komistus kääräistään tötteröksi ja lisäkkeeksi laitetaan jäävuorisalaattia, sipulirenkaita (joskus myös rapeaa paistettua sipulia) ja katkarapusalaatia. Mukaan voi laittaa  myös sinappia ja ketsuppia. Syöminen onnistuu haarukan avulla.

Kotoisamman version rakensin seuraavasti (kun en tuota tötteröä osaa käärästä):
perunamuusia
katkarapuja
majoneesia
jääsalaattia
hunajainen nakkeja (Makuliha)
rapeaa paistettua sipulia
ohutleipiä

Valmista perunamuusi. Pilko katkaravut ja ja lisää niihin majoneesia. Lämmitä nakit.
Lämmitä ohutleipiä pannulla, laita perunamuusia ja jääsalaattia täytteeksi. Kääräise rullaksi ja leikkaa rulla kahtia. Asettele 1-2 nakkia rullien päälle ja lisää katkarapu-majoneesiseosta ja sipulia päälle.

Emännän kommentti:
Jos ei tuo minun version kuva ole niin kovin houkutteleva, ei se kovasti maultaan eronnut aidosta versiosta.

1 kommentti:

  1. Täytyy tunnustaa etten ole moisesta kuullutkan vaikka olen rajan läheisyydessä asunut koko ikäni. Pitää varsin käydä katsomassa jahka Haaparannelle tulee asiaa...

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!