lauantai 17. syyskuuta 2011

Omenariisipuuro

Omena-ajan herkku, vanha kunnon omenariisipuuro! Jos riisipuuron keittäminen tuntuu työläältä, kun sitä maitoa pitää vahtia niin tämä on paljon helpompi puuroversio tai jos maito ei käy, niin onneksi tämä käy monelle, myös keliaakikolle.


3-5 hapahkoa omenaa (koosta riippuen)
n. 3 dl puuroriisiä
vettä
kanelitanko
suola
sokeria

Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko reiluiksi palasiksi. Laita omenapalat kiehumaan veteen (n. 2,5 l) ja mausta suolalla sekä lisää joukkoon kokonainen kanelitanko (useampikin, jos tykkää reisusta kanelin mausta). Kiehauta omenapalat "rikki" ja lisää riisiryynit. Anna puuron hautua miedolla lämmöllä n. 45 min välillä sekoittaen siten, että riisit ovat kypsät. Mausta lopuksi maun mukaan sokerilla.

Valmis puuro maistuu lämpimänä tai kylmänä, maidolla tai ilman, aamupalaksi tai välipalaksi.

Eännän kommentti:
Ihana paluu lapsuuden makumaailmaan, miksi tätäkin tulee tehdyksi niin harvoin.

2 kommenttia:

  1. Pakko kertoa miten minulle kävi tämän puuron kanssa! Luin ohjeesta 2,5dl, vaikka pitää laittaa 2,5l, huoh. Noh onneksi tajusin virheeni ennen kuin riisi paloi kiinni :D
    Kiitos reseptistä!

    Manna

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!