lauantai 17. syyskuuta 2011

Katkarapukeitto

Ruokakaapin tuoreuttamisen hengessä ja samalla isäntää ilahduttaakseni kaapin antimista valmistui tämä makoisa katkarapukeitos. Helppo ja nopea keitto ja kun seuraksi vielä tarjoaa tuoretta maalaisleipää niin ainakin meillä kiitettiin.
Pinnalla oli tarkoitus olla katkarapuja koristeeksi,
mutta sinnehän ne soppaan plumpsahti

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
2-3 isoa tomaattia
1 prk tölkkitomaatteja (tai murskaa)
1/2 prk tomaattipurkin huuhdevettä
1 prk kookosmaitoa
1 rkl hummerifondia (tai 1 kalaliemikuutio)
1 rkl ruskeaa ruokosokeria

1 tlk (pieni) maissinjyviä
180g (tai enemmän) pussi katkarapuja
tuoretta chiliä
(suolaa)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä. Lisää tomaatit (kannat poistettuina ja paloiteltuina), chili ja tomaattipurkin huuhdevesi. Lisää fondi tai kalaliemikuutio sekä ruokosokeri. Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito ja maissi. Keitä n. 5 minuuttia. Lisää lopuksi sulatetut katkaravut ja anna lämmetä, mutta älä enää keitä. Mausta tarvittaessa suolalla.

Emännän kommentit:
Sinänsä varmaankin ihan peruskatkarapukeitto. Tuoreet tomaatit antoivat raikkautta tolkkisellaisten rinnalle. Kookosmaito ja chili keitossa maistui meille, mutta näistä pitämätön voinee korvata sen esim. ruokakermalla. Tämä jää varmaan meidän "pikaruoka" listalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!