sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Prinsessatorttu stubbe

Pitihän sitä nyt pikkasen fiirata tuota rinsessaa, joten tästä syystä rohkenin koettaa väsätä jonkinlaisen prinsessakakun. Päädyin tähän stubbe malliin, näitä Ruotsissakin näkee kaupassa kun kaupassa perinteisen pyöreän rinnalla. Kakku oli loppujen lopuksi melko helppo tehdä, vaikka olen jonkin verran aristellut tuon marsipaanin käsittelyä ja asettelua kaiken tuon pehmeän mössön päälle, jota kakku sisältää. Mutta ensikertalaiseksi ei se nyt niin kamalaa ollutkaan. Mutta en minä miksikään kakuntekijäksi itseäni kuvittele, ihan vaan omaksi iloksi testasin tätä.



Pohja:
3 munaa
3 rkl sokeria
3 rkl (kukkurallinen) vehnäjauhoja
1 rkl (kukkurallinen) perunajauhoja
1 tl leivinjauhoja

Valmista ohut  kääretorttupohja vatkaamalla aluksi munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokeri vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Paista leivinpaperinpäällä kauniin valean ruskeaksi keskilämmöllä.

Täyte:
3 dl maitoa
2 keltuaista
1 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 liivatelehteä
2 dl kermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lisää paksupohjaiseen kattilaan maito, keltuaioset, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta koko ajan sekoittaen näistä  kiiseli. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita lämpimän kiisselin joukkoon. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja lisää jäähtyneen kiisselin joukkoon juuri enne tortun täyttämistä.

Lisäksi:
vadelmahilloa
2 dl kermaa (vaahdotettuna)
n. 400 g marsipaania (2 pötköä) tai valmiiksi kaulittua marsipaania.

Stubben kokoaminen:
Leikkaa kääretortuupohja kolmeen suikaleeseen (päällimmäinen voi olla hieman leveämpi). Sivele alin pohjalevy vadelmahillolla. Levitä päälle puolet kiisselitäytteestä, muotoile keskikohta vähän korkeammaksi. Laita päälle toinen torttulevy ja loput kiisselitäytteestä edelleen siten, että keskikohta kohoaa. Laita päälimmäinen torttulevy. Vatkaa  kerma kovaksi vaahdoksi ja kokoa keskeltä korkeammaksi keoksi tortun päälle.
Kauli maripaanista tomusokeria apunakäyttäen ohut päällys tortulle. Loppupaloista voit muotoilla koristeita.
Anna vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua. 

Emännän kommentit:
Kuten totesin, ei tuo marsipaanin kauliminen niin kamalaa ollutkaan, mitä luulin. Ruotsisssa tämäkin olisi helpompaa, siellä saa näitä päällysiä valmiiksi kaulittuna sekä punaisena että vihreänä.
Eikä tuo marsipaani ollut tässä niin makeaa kuin valmiissa kakussa.
Ruotsalaistunut mieheni toivoo nyt, että tekisinkin jatkossa näitä prinsessakakkuja tuleviin juhliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!