maanantai 2. huhtikuuta 2012

Pinaatti-katkarapukeitto

Kippari-Kallen lempikeitto tuunattuna. Mitähän Kalle ja Olga tähän sanoisi?
Tällä kyllä tavoittelin lähinnä tuon oman kipparini hemmottelua, kun niin kovasti toivoo keittoruokia enkä aina ei viitsi tehdä niitä tavallisia.



250 g tuoretta pinaattia
suolaa n. 2 tl/ vesilitra
1 rkl voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
1/2 tl suolaa
ripaus pippuria tai raastettua muskottipähinää
( hienonnettua ruohosipulia )
200 g katkarapua tuorejuusto
200 g katkarapuja
1 dl tilliä silputtuna
kananmunaa

Huuhtele tuore pinaatti hyvin. Ryöppää pinaatti runsaasaassa suolalla maustettussa kiehuvassa ved jaess,  (noin 5 minuuttia). Kaada vesi pois ja hienonna pinaatti.
Sulata rasva kasarissa. Lisää joukkoon jauhot, sekoita ja lisää kasvisliemi. Kiehauta jauhot kypsiksi.
Sulata tuorejuusto keittoon. Lisää hienonnettu pinaatti ja kypsennä vielä muutama minuutti.
Mausta keitto suolalla, pippurilla tai muskottipähkinällä. Lisää lopuksi tillisilppu. 

Laita tarjolle tuotaessa lautasen pohjalle sulatetuja ja valutettuja katkarapuja. Kaada kuuma keitto katkarapujen päälle. Tarjioa lisäkkeenä keitettyjä kanamunan lohkoja.

Emännän kommentit:
Tuoreesta, tällä kertaa espanjalaisesta, pinaatista tulee varsin rautasen makuinen keitto. Toki keiton voi tehdä pakastepinaatista, jolloin maku on miedompi, mutta nyt halusin kokeilla tuoretta tavaraa. Harmiksi minulta ynohtui tuo tilli keitosta, huomasin vasta kun lautasta koristelin, Mutta tuo koristeenakin ollut tilli antoi hienon säväyksen keittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!