tiistai 3. huhtikuuta 2012

Täytetty paprika vol 2

Kaupassa oli niin komeita paprikoita, että oli ihan pakko ostaa ja heti tuli mieleen täytettyt paprikat. Ensin ajattelin tehdä perinteisen riisi-liha-kasvis täytteen, tai spelttihelmillä ja sienillä täytettynä, mutta sitten kaapissa pöllötti tuo kikhernepurkki, joten sepä pääsi nyt täytteen pääosaan sienien kanssa.



3-4 isoa paprikaa
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 rasia herkkusieniä
(loraus valkoviiniä)
1 prk kikherneitä (valmiiksi keitettyjä)
1 prk kanttarellikonjakki creme fraihe
1 rkl kasvisfondia
pippuri suola
juustoraastetta

Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat kuutioiksi. Paloittele herkkusienetkin reiluiksi kuutioiksi.
Kuullota sipuli ja porkkanakuutioita tilkassa öljyssä pannulla n. 5 min. Lisää sienet ja kypsennä. Lisää etukäteen keitetyt kikherneet (tai tölkki herneet huuhdeltuna) vihannesten joukkoon, sekä loraus valkoviiniä, fondi ja creme fraiche. Anna hautua hetki pannulla.
Halkaise paprikat ja poista siemenet. Täytä seoksella ja päälle juustoraastetta.
Kypsennä n. 200 C uunissa 25-30.

Emännän kommentit:
Tuntuu jo hölmöltä aina todeta, tämänkin taas maistuneen meille. Tulisihan sen maistua, kuka sitä nyt huonolta maistuvaa haluaisi tarjota. Toisaalta olen viime aikoina entistä enemmän innostunut pelkistä kasvisaterioista, ja taidan saada niistä jonkinlaisia kiksejä nykyään useinkin. Jotenkin kasviksista on vaan niin kiva tehdä kaikenlaisia makukokeiluja.

Jälkiruuaksi annokselle oli näin pääsiäisen alla mämmiä (Hoviruoan imelletty mämmi). Tämä yhdistelmä oli vatsalle hieman liikaa, tai sitten mämmi oli "raakaa", koska jonkinkainen protestimieliala pötsille tuli.Vai tulikohan hyvää syötyä yksinkertaisesti liikaa? Ilmeisesti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!