perjantai 30. maaliskuuta 2012

Mustikka-riisijälkiruoka

Riisipuuro lienee yksi puurosuosikeista, mutta sen keittäminen on vie oman aikansa ja vaatii usein myös vahtimista, jos ei käytä haudekattilaa. Onneksi kun puuroa kerran ryhtyy keittämään, niin sitä on helppo lämmittää uudelleen lisäämällä tilkan maitoa. Tällä kertaa olin keittänyt reilun satsin puuroa mm. sahramipannukakkua varten, joten koetetaanpa nyt tehdä ylijääneestä puurosta toisenlainen jälkiruoka/välipala/iltapala.



n. 4 dl valmista riiripuuroa
1-2 dl maustamatonta (turkkilaista) jughurttia
1-2 rkl sitruunanmehua
sitruunankuorta
2 rkl sokeria
ripaus vaniljasokeria
2 dl mustikkakeittoa (valmista)
1 dl mustikoita (pakaste)

Sekoita valmiin jäähtyneen riisipuuron joukkoon jughurtti, lisää sitruunan mehu ja ripaus raastettua kuorta. Mausta hieman sokerilla. Laita tarjoiluastioihin (annosastioihin tai yksi isokulho).
Lisää ja/tai soseuta mustikat valmiin mustikkakeiton joukkoon. Kaada riisi-jughurti seoksen päälle.

Emännän kommentit:
Ei tästä aivan risifruttia tullut, mutta hyvä korvike kylläkin. Eikä lainkaan niin makea, ja jughurtti hieman kevyempää kuin vastaavat kermaversiot (ehkä). Oikeastaan tuon sitruunaisen riisin ja viileän mustikan makuyhdistelmä oli aika jännä. Parempaahan tästä toki tulisi, jos tuon mustikkasopan keittäisi omakeräämistä marjoista. Mustikkametsä kaikkine ötökoineen ei vaan ole minun juttu, nautin kiitollisuudella kaikille niille kärsivällisille poimijolle pakaste tai osto mustikkaa. 

Samalla kiitän kaikkia blogini lukijoita, 20 000 kävijäkertaa ylitynee ennen kuin ennätän seuraavaa kirjoitusta tehdä. Olen hämmentyneen iloinen, että blogini on saavuttanut näin suuren kiinnostuksen. Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Onnea 20 000 käynnin rajapyykin ylittämisestä! Minä osuin tänne nyt ensimmäistä kertaa ja tulen uudestaankin:)

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!