sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Jos minulta kysyttäisiin, mitä keittiöstäni aina löytyy, vastaisin varmaan tomaattimurska. Siitä kun on vaan niin helppo loihtia tarpeen tullen vaikka mitä, no tietysti joitain lisukkeita aina silloinkin tarvitaan. Nyt meinasi käydä köpelösti, että tuota murskaa ei olisikaan ollut riittävästi juuri silloin kun olin suunnitellut tekeväni keittoa. No kunhan jotain tomaattisäilykettä löytyy niin onnistuuhan tämä niistäkin.



Pohjana olen käyttänyt mm. Maku-lehden ohjetta alla olevilla muunnoksilla

1  sipuli
2  valkosipulinkynttä
1  iso porkkanaa
1  rkl ruokaöljyä
200 g paseerattua tomaattia
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
1 iso pihvi tomaatti
2 rkl kasvisfondia
n. 4 dl vettä
suolaa
mustapippuria
1 tl sokeria
150 g vuohenmaitojuustoa
1/2 dl tuoretta basilikaa

Kuori sipulit ja porkkana ja paloittele pieneksi. Kuullota niitä oliiviöljyssä kattilassa.
Lisää tomaattisäilykkeet ja tuore tomaatti paloiteltuna. Huuhtele vedellä säilykepurkkien sisältö mukaan ja lisää kasvisliemi (palana tai fondina) ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia, jonka jälkeen soseuta keitto sauvasekoittimella.  Lisää vuohenjuusto muruina (poista kuori, jos käytössäsi sellaista) sekä lisää pippuri, basilika ja tarvittaessa suolaa. Kietä sen verran, että juusto sulaa (saa jäädä pieniä sattumiakin).
Koristele annos tarjolle esim. sekoittamalla hieman vuohenjuustoa turkkilaiseen jughurttiin.

Emännän kommentit
On tämä vaan niin hyvää keittoa, että vot. Voimakas ja vahva maku. Lisäksi hyvää leipää, niin että voi lautasen "nuolla" leivällä puhtaaksi.  Kyllä taas kelpaa.
On se kumma kuinka ihmisen maku muuttuu vanhetessa. Nuorena en olisi voitut kuvitellakaan pitäväni tomaattikeitosta koska silloinen tomaattimehu oli niin kamalaa. Oikeasti en ole tomaattimehua sen koomin maistanut. Maistuisikohan se nykyisin? Pitäsiköhän nyt samalla kun täydennän murskavarastoni niin ostaa mehua ja?

1 kommentti:

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!