torstai 7. kesäkuuta 2012

Papulisäke ja karitsan t-luupihvit grillipannulla

Olin taannoin ostanut pakkaseen karitsan t-luupihvejä, kun näyttivät jo pakkauksessa niin söpöiltä. Kuten usein minulla, sinne pakkaseen ne jäi odottamaan kun ihan samoin tein ei olut tarkoitus niitä käyttää.  Nyt on kuitenkin määrätietoinen pakkasen kesäsiivous meneillään, niin nämäkin pääsivät arvoiseensa käyttöön.


Nämä karitsan t-luupihvithän olisivat mitä mainiointa grilliruokaa, mutta kun parvekkeella ei oikein mielellään tuota kärytystä tee, niin käytin valmistukseen grillipannua ja hellaa. Parempi tuoksu näistä kyllä naapuriin tulisi kuin parveketupakoinnista!

350 g karitsan t-luupihvejä (6 kpl paketti, Lidl)
marinadissa:
luraus auringonkukkaöljyä
tuorettaa tinjamia ja rosmariinia
kuivattua minttua
pippuria ja suolaa

Sulata liha yön yli jääkaapissa ja laita marinoitumaa vähintään parituntia ennen paistoa.  Poista ylimääräinen marinadi ja paista tai grillaa liha kypsäksi useaan otteeseen käännellen.

Lisäkeenä tarjosin papucassoulettista inspiraatiota saanutta papu-linssilisäkettä. Inspiraatiota sinänsä, että mukaan haalittiin niitä papumaisia tuotteita, mitä nyt juuri kaapista löytyi

1 porkkana
1/2 sipuli
1 dl punaisia linssejä
1 prk kidneypapuja
1 prk (pieni) maissinjyviä
tinjaminoksa
suola, pippuri

Huuhdo ja keitä linssit n. 8 min suolalla maustetussa vedessä, älä anna mennä ihan mössöksi. Pilko porkkana ja sipuli pienen pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Huuhdo pavut purkista ja lisää pannulle ja lämmitä. Lisää maissi ja linssit ja lämmitä sen verran että seos on kauttaaltaan lämmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää mukaan hieman tuoretta tinjamia.

Emännän kommentit
Karitsa on meidän suosikkia muodossa jos toisessa, se ei ole mitään uutta. Hienosti nämä valmistuivat myös tuolla grillipannulla, vaikka sen käyttäminen minulla on ollut aiemmin kovin vähäistä. En oikein ole päässyt sen kanssa sinuiksi. Nyt taisin kuitenkin edetä jo käsipäivää asteelle, eli  uskaltanen sittenkin jatkaa kokeiluja sillä.

Mutta tuo lisäke löi minut kyllä ällikällä. Olimme juuri päivää paria ennen saaneet nauttia ravintola Tornissa ritari menun (kiitos ihansta illasta ja vielä paljon onnea teille, joiden seurassa tämä nautittiin)  Siinä oli päääruuassa papucassoulet karitsan paahtopaistin lisukkeena. Ihastuin siihen, kun pavut oli valmistettu niin hyvin, joten jotain ideaa sieltä oli poimittava omaankin käyttöön.
Vau, tämä vain kaapinsta kerätty kombinaatio olikin nappivalinta, toki erilainen alkuperäiseen verrattuna, mutta minulta meinasi muljahtaa kieli kurkkusta alas, kuten mieheni tapaa sanoa. Lisää!! Tästä johtuen otsikossakin lisuke tulee ennen pääruokaa. Sopii myös kasvisruokavaliota noudattaville mainiosti melkein sinällään.

En haluaisi mainostaa, mutta käykää hakemassa nyt noita karitsan t-luupihvejä Lidlistä, kun ovat tällä viikolla tarjolla, mutta jättäkää minullekin joku paketti viikonlopuksi. Nämä ovat sesonkituotetta heillä ja taas saa odotella, koska niitä tulee uudelleen tarjolle.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa loistavalle tuo teidän herkku ja jotenkin osasin jo arvatakin, että Tornin ritarimenuusta lähtee inspiraatiota Arjan taskuun ;) Minä se jäin eniten kaipaamaan siitä jälkkäristä ihana suussa sulavaa kookosvaahtoa tai miksi sitä nyt kutsuisi, pehmeän ihanaa kuitenkin.. vink vink ;) t.Niemisten toinen puolisko

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!