lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tätien raparperitorttu

Käännellään nyt sitten vielä raparperitorttukin hullinkullin, joten ihan tarkoituksella tämä otti ja keikahti tarte tatinin tyyliin.


Vuoan pohjalle:
n. 50 g voita
n. 5 dl raparperipaloja
1 dl (ruoko)sokeria
ripaus kanelia ja vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
 
Taikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 munaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita vuuan pohjalle tulevat sokeri, perunajauho ja mausteet valmiiksi. Paloittele voi vuoan pohjalle ja laita vuoka lämpimään uuniin siksi aikaa, että voi sulaa. Huuhtele ja paloittele raparperit.
Valmista taikina vatkaamalla pehmeään voihin ensin sokeri ja sitten munat yksitellen. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut kardemumman ja leivinjauheen. Sekita tasaiseksi taikinaksi. 
Levitä raparperit sulan voin päälle vuokan pohjalle. Ripottele sokeri-perunajauhoseos päälle. Levitä lopuksi taikina raparperien päälle. 
Paista torttua uunissa 200 asteessa noin 30 min. tai kunnes torttu on pinnalta kullanruskea.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten tarjoiluvadille.

Emännän kommentit:
Ensiksikin pahoittelen kirjoitusvirheitä, jostain syystä sana raparperi ja vuoka eri sijamuodoissa tuottaa nyt minulle vaikeuksia kirjoitaa niitä oikein, toivottavasti ajatus kuitenkin tulee selville, jos joku vielä jäi väärin.

Raparperi yhdessä omenan kanssa sopii mainiosti näihin keikautuskakkuihin. Kirpeä raparperi ja karamellisokeri täydentävät toisiaan. Tässä versiossa käytin taikinassa sekä kardemummaa että kanelia, mutta uskoisin, että jompi kumpi yksinäänkin maistuisi. Nämä kun ovat näitä makuasioita.

Hieman lämpimänä, jäätelön tai vaniljakastikkeen kera, suosittelen.

1 kommentti:

  1. Moi!
    En koskaan tykännyt raparperista Italiassa, mutta täällä Suomessa olen syönyt tosi hyviä raparperipiirakoita :)

    Hyvää alkukesää sinulle :)

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!