maanantai 10. joulukuuta 2012

Porkkanalaatikko a'la Marja

Mikä on joululaatikko suosikkisi? Peruna- ja lanttulaatikko taitavat olla mielipidejohtajia, useimmat eivät niin innostu porkkanalaatikosta. Näin oli minullakin, kunnes sain ensimmäisen kerran anoppini tekemää porkkanalaatikkoa. Tämän juju on siinä, että tässä ei ole riisiä tai ohraa, vaan melkein täyttä porkkanaa, hieman imellettynä.


reilu kilo porkkanoita
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolattomassa vedessä kypsiksi. Soseuta porkkanat ja lisää joukkoon hieman vehnäjauhoja. Anna porkkanasurvoksen imeltyä muutama tunti lämpimässä paikassa. Lisää suola ja pippuri vasta juuri ennen paistostiaan siirtämistä.
Paista 175 asteessa n. tunti.

Emännän kommentit:
Ymmärrän kyllä miksi perinneohjeessa on ohraa tai riisiä. Tuosta kilosta porkkanoita kun tulee kovin vähän  survosta ja viljalla saa laatikkoon tilavuutta ja ruokaisuutta lisää. Tämä puolestaan on melkein kuin marmeladia söisi, ei kuitenkaan niin makeaa, vaan porkkanaista.

Ennen tämän maistamista kiersin kaukaa porkkanalaatikot, mutta kun tätä kohteliaasti miniäkokelaana ensimmäisen kerran maistoin, muuttui minulla ainakin joululaatikoiden suosikkijärjestys täysin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!