sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Mustan Agnes-lehmän kankkua

Pitkästä aikaa pääsin ruokaostoksille (handlaamaan, niinkuin meillä sanotaan) ja tulihan tuota tavaraa hankittua ja ehkä vähän överejäkin, mihin nämä Black Agnus Picanha -pihvit ehkä kuuluvat. Nämä vaan oli aseteltu niin kutsuvasti tiskiin, ja kun en moista lihaa ole ennemmin valmistanut, niin pitihän ne ostaa mukaan.


Lyhyellä oppimääräällä ymmärrettynä Black Angnus on pihvikarjarotu Skotlannista tai Amerikasta, ja picanha on lähinnä Amerikassa (etenkin Brasiliassa) käytetty ruhon filepala. Usein tuohon on jätettään leikatessa vielä paksulti rasvaa päälle.

Koska liha oli jo leikattu valmiiksi pihveiksi, niin oikein muuta valmistustapaa näin "keväisessä lumisateessa" ei jäänyt kuin paistaa pihvit kuumalla pannulla  (grilli olisi ollut näille se paras kypsennyspaikka), ja ehdottomasti paistetaan korkeintaan mediumiksi. Näin hyvä pihviliha ei juuri muuta maustetta tarvitse kuin paiston jälkeen suolaa ja pippuria. Lisukkeena meillä oli  mm. lohkoperunat ja haudutettua pinaattia.Emännän kommentit:
Harmi, että pihvit oli leikattu aavistuksen liian ohuiksi, hieman paksumpi pihvi olisi mielestäni tullut mehukkaammaksi. Nyt rasvan sulaminen ja mediumiksi paistaminen oli kyllä mahdoton yhtälö, ainakin minulle. Paksu rasva suli kyllä kuumalle pannulle ja pihvi sai siitä mukavan rapsakan paistoreunan, toiselta puolelta pihviä ei enää kuitenkaan voinut kuin vilauttaa pannulle, muutoin se olisi paistunut  ihan läpikypsäksi.  Lihatiskillä kyllä myyjä ehdotti, että paistamisen voisi aloitaa kylmältä pannulta, jolloin rasva ennättäisi sulaa paremmin, mutta tuota neuvoa en kuitenkaan rohjennut noudattaa.
Mutta kyllä näilkin tuli herkuteltua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!