sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Avokado-tomaattileipä

Niin yksinkertaista mutta hyvää! Välipala, iltapala, alkupala, kiireinen lounas, tai ihan millon vaan. Viimeaikoina meillä on ihastuttu tähän leipään, koska se on ollut helppoa, hyvää, kevyttä mutta samalla täyttävää. 

Ainoa haaste on, että tarjolla tulee olla syöntikypsää avokadoa, sillä kovasta avokaadosta on turha yrittää saada maukasta aikaiseksi. Tällöin pitää vaan malttaa kypsyttää hedelmät huoneenlämmössä, esim omenan kanssa samassa pussissa sopivan pehmeiksi.  Kypsä hedelmä säilyy jonkun päivän jääkaapissa hyvänä, ennen kuin pehmenee ja tummuu liikaa. 


avokadoa
tomaattia
ruisleipää
suola, pippuri, muutama tippa sitruunanmehua
(punasipulia)

Taiteellisen vaikutelman mukaan päällystä leipä avokadolla (voit survoa tai viipaloida sen). Purista sekaan tai päälle hieman sitruunanmehua (ei pakollista jos ei satu olemaan). Laita päälle viipaloitu tomaatti ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristeeksi muutama ohut punasipulirengas. 

Emännän kommnentit:
Yksinkertaisimmillaan leipä on tuossa. Lisukkeitahan voi tarjota maun mukaan mm. tuoreet kurkkuviipaleeet sopivat hyvin tai lounaalle viereen voi paistaa munakkaan. 

Lisäksi vielä kiitoksen blogini lukijoille kärsivällisyydestä. Tämä blogi on hieman uinunut viimeajat, mikä ei tarkoita, että olisin jotenkin lopettanut ruohablogiharrastuksen. Meillä on kesän aikana nautittu hyvää tavallista kotiruokaa ilman kameraa. Samalla olen myös laiskotellut kaikessa kirjoittamisessa niin tänne kuin oikeastaan muuallekin. Nyt voisi olla taas aika koota ajatukset ja kaivaa padat ja pytyt esiin ja aloitaa syysherkkujen valmistaminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!