sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Terveiset Stadin silakkamarkkinoilta 2013

Helsingin silakkamarkkinat avattiin tänään ja tässä muutamia tunnelmapaloja tarjolla olevista kalaherkuista.
Pääsin jopa osallistumaan Osteriakatemian silakanfileointikilpailuun.

Osallistujia tässä erässä ei olut kuin kaksi, ilmeisesti silakanperkaaminen ei enää ole monellekkaan tuttua puuhaa, koska innokkaita esiintyjiä oli kohtalaisen vaikea aamupäivän aikana saada. Tehtävänä oli 20 silakan perkaaminen fileeksi. Täskeintä oli laatu, mutta aikakin mitattiin. Itselltäni tuohon meni n. 7 min, ja voitin kaverin niin ajassa kuin laadussa, vaikka kisan juontaja kävi häntä hieman avustamassakin.

Toisessa kuvassa kisaa tuli seuraamaan Tukholman Östemalms hallin kalakauppias Dieter Berner, kalakauppiasuraa n. 40 vuotta takana.


Kolmannessa kuvassa perkaamani ja fileoimani 20 silakkaa. Silakat olivat mukavan kokoisia perata ja mielestäni onnistuin amatööriksi, joka n. kerran kaksi vuodessa pääsee nauttimaan kokonaisen silakan perkaamisesta kohtuullisesti. Ensimmäisen kerran tein tuon myös hanskat kädessä, normaalisti perkaan kyllä paljain käsin.

Meidän pikku kisan perään Dieter Berner antoi oman esimerkkinsä perkaustaidoista. Hänelle ei kuitenkaa laskettu aikaa.

Viimeisessä kuvassa vasemmalla Dieterin tulos ja oikealla minun perkaamani. Vaikka ammattilainen perkasikin hieman minua nopeammin, jälki on sen mukaista. Myös juontaja totesi minun silakkfileiden olevan siistimmät. Kiitos äiti, että olet aikoinaan opettanut minut perkaamaan silakkaa! Silakanperkajan paikkaa tarjottiin, mutta ihan vielä en tuohon tarjoukseen kuitenkaan tarttunut.
Markkinoilla oli myös ruokateltta "Strömari".
Me haimme lounasannoksen ravintolakoulu Perhon listalta.
Alkupala: silakkaa ja mallasleipääPääruoka: Silakka-patakukkoa

Jälkiruoka: Mallas-hunaja kakkua ja pannacottaaVarsinkin silakka-patakukko ja jälkiruoka mallas-hunaja kakku ja pannacotta olivat tosi hyviä. Patakukko oli suolainen, ihan sillä rajalla, että joku voisi sanoa liian suolainen, mutta meistä juuri sopiva.

Seuraavaksi sitten markkinoilta itsellemme hankitujen herkkujen maisteluun, mutta niistä ehkä myöhemmin

1 kommentti:

  1. Nuo itse peratut ovat myös paljon maukkaampia ruokana, kun niitä ei ole liikaa pesty ja liotettu, niinkun kaupan tiskin silakkafileet.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!