torstai 17. lokakuuta 2013

Kaksi kalaa viikossa - tässä sitten kaksi uunisiika

Uusimpien ravintosuositusten mukaan pitäisi syödä ainakin kaksi kala-annosta viikossa. No meillä on viime viikot ollut varsin kalapitoista, on olut silakkaa ja nämä uunisiiat.

Siikakaverukset menossa uuniin!
2 kokonaista pikkusiikaa
suolaa
nokare voita
sitruuna
tinjamia
purjoa
valkoviiniä

Huutaise kala ja kuivaa talouspaperilla. Suolaa (ja pippuroi halutessasi). Tee kalan pintaa muutama viilto terävällä veitsellä.
Täytä kalan sisus yrteillä, tässä oli timjamia ja hieman purjoa (muitakin voi käyttää maun mukaan).
Viipaloi sitruuna ja laita muutama viipale kalan sisälle ja jätä loput päälle koristeeksi.
Vuokan pohjalle laitoin halkaistuja purjoja, ikään kuin telineeksi, ettei kala lepää suoraan liemessä ja vuokanpohjalla. Pohjalle tyhjensin vvielä alkoviinipullon lopun antamaan höyrystyessään makua kalalle. Tuon pedin ja viinin voi hyvin jättää poiskin.
Vuoka peitetään leivinpaperiarkilla. Kypsennetään 180 asteessa n. puolituntia, kalojen kosta riippuen (alle tai yli, koeta lähteekö selkäevä helposti irti, silloin kypsää)

Emännän kommentit:
Ohjeen määrät on n. määriä, kun taaskaan en ihan tarkalleen mittaillut, vaan fiiliksellä mentiin.
Kaikki meni hyvin, kun otin kalat uunista minuun iski kuitenkin "kääk" tunne, olisko sittenkin pitänyt suomustaa tuo kala (mietin tuota kyllä jo kun noita viilytoja vetelin pintaa, ja suomut iroili niiltä kohdin). No ei ollut suomustettua ja luulen, että pöydässä oli sittenkin helpompaa poistaa kalan nahka, kun siinä oli suomut mukana. Minua se ei ainakaan haitannut. Jos joku lukija osaa kertoa kumpi on oikea tapa, otan neuvon kiitollisuudella vastaan.
Purjoni oli aika iso, joten tuossa ajassa se ei ennättänyt aivan kupsyä, eli pieni ryöppäys ennen vuokaanlaittoa antaisi mukavamman lisäkkeen.
Mukana tarjoilin myös puikulaperunoita. No kun olen tällainen etelän kaupunkilaistyttö, niin nuo töppäsin ihan kunnolla. Kuorin ja keitin liikaa, niistä tuli sellainen vesinen perunamössö, ei muusi eikä oikein mikään. No meille se oli kelvattava, mutta seuraavan kerran en ala hienostella.
Mutta kala oli hyvää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!