torstai 19. kesäkuuta 2014

Hapankermapullat (raparperihillosilmällä)

Kummallisen kauan elintarvikkeet säilyvät nykyään ihan käyttökelpoisena. Onkohan tämä kuitenkaan  kovin järkevää kirjailla tänne minkäikäisistä aineksista meillä ruokaa laitetaan? Toisaalta minua kyllä harmittaa enemmän omat ostohamstraukseni ja käyttämättömän hyvän ruuan roskiin laittaminen, joten itseäni tässä taas ruoskin: 
- Osta vähemmän - syö vähemmän - sovita ostokset ja syöminen kulutuksen mukaan!Jääkaapin juhannussiivouksen yhteydessä siellä majaili päivämäärästä päätelleen ilmeisesti joulu- tai loppiaisruokiin varattu avaamaton vispikermatetra (näissähän on jo tuoreeltaan aika pitkä säilymisaika). 
 - Ensimmäinen ajatus: Hapankermakakku? 
Avasin tetran, ei kummalista hajua, ei hometta, ei paakkua, ei pahaa makua, eli ihan kuin juuri kaupasta ostettua! Ei tule hapankermakkua. 
Viemärin sijaan käytin kermavanhuksen pullataikinan pohjana, 2 dl kermaa + 3 dl vettä nesteeksi, ja puolet vähemmän rasvaa muuten normaaliin pullataikinaan verrattuna. 

Osan pullista tein muffinipellillä raparperihillokkeella täytettynä leivinpaperineliöissä. Osata pyöritin ihan perus rusinapulliksi. 

Hilloke: raparperipaloja+ hillosokeria+kanelitanko, lyhyt keitto ja jääkaappiin hyytymään pullataikina noustatusajaksi. 

Emännän kommentit:
Jos en olisi näin rehellinen, niin kukaan ei olisi arvannut pullista, että ne on tehty hyvinkin päiväyksen ylittäneestä kermasta. Tuokin ostos tuli lopulta käytetyksi, eriasia on pelastuiko maailma nyt tuosta - ei vielä, menihän tuohon itse pullanvalmistukseen energiaa mm. uuninlämmityksen kautta ja monta kävelylenkkiä on vielä edessä, että nuo pullien energiat on kropasta kulutettu. 

Näistä jääkaapin unohdusista on kuitenkin opittava kaksi asiaa: älä osta turhaa ja jos näin kuitenkin käy, käytä ne ajoissa mielikuvtusta käyttäen käyttökelpoisen ruuan poisheittämistä välttäen. 
Tämän jälkeen kun vielä pesee uunin kesäkuntoon, niin olen varaankin ansainnut yhden hapankermapullan.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!