lauantai 28. kesäkuuta 2014

Broilerin paistileikevartaat parvekegrillissä - kevyttä kesäruokaa

Parvekkkeellakin voi päästä jonkinmoiseen grillitunnelmaan, vaikkei tuo sähkögrillistä aivan samaa lopputulosta saa, kuin jos olisi mahdollista hiiligrillillä grillata. Aineksetkin on tällä kertaa valittu vielä tuolta kevyemmästä päästä, joten joillekin tämä voi olla melkein häväistys puhua ylipäänsä grillamisesta. Näillä mennää, mihin on mahdollisuudet.


1 paketti maustamattomia broilerin paistileikkeitä (6 kpl rasiassa)
Marinadi:
1 appelsiinin kuori (raastettuna)
n. isohko luraus (30 ml?) miriniä (makea riisietikka)
luraus soijakastiketta
tilkka öljyä

Lisäksi kasviksia:
mm. kesäkurpitsa, nippusipulia, paprikaa, esikypsytttyä maissia ja isoja herkkusieniä (sinihometäyteellä)

Emännän kommentit:
Emäntä oli tällä kertaa varsin laiskalla kesämiellä, joten ruuanlaittoon ei kovin paljoa uhrattu vaivaa - mielummin nautittiin kauniista ja jopa melkein lämpimästä kesäpäivästä.  Paistileikkeet paloiteltiin 3-4 palaan ja palat pujoitettiin vartaisiin  (puutikut muistin liottaa etukäteen). Marinadi valmistui vähän luraus-loraus mitoilla aineksista, joita kaapista sopivasti osui käteen. Marinadi varrastikkujen päälle ja tikut jääkaappiin marinoitumaan ja porukka ulkoilemaan kauniiseen kesäsäähän. (Vartaatt marinadissa n. nelisen tuntia).

Sähkögrillillä grillaaminen ei poikkea juurikaan parilapannulla hellalla paistamisesta, pinta-alaa vaan on hieman enemmän. Broilerivartaat paistuivat n. 15-20 min. (kansi oli välillä päällä). Kasvikset sen verran, että sopivasti lämpenivat ja saivat paistopintaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!