maanantai 11. elokuuta 2014

Candy-kakku ja se tarjottu voileipäkakku

Niin ne suunnitelmat muuttuu - ei tullut voileipäkakusta vegekakkua ja täytekakkukin oli ihan muuta mitä ajattelin. Mutta juhlaväki oli vaikuttunut ja tuntuivat tyytyväisiltä. Emännällä kyllä pientä sanomista, mutta olosuhteisiin nähden onnistuneet juhlatarjoilut!


Tätä voileipäkakkuahan harjoittelin pari postausta sitten. 
Siihen tuli lopulta täytteen osalta muutoksia kuten otaksuin. Tsatsiki täyte oli entisensä, mutta toisena täytteenä oli katkarapuja tuorejuusto-jughurttiseoksessa tillin kera. Koko kakku oli tehty ruis-paahtolevastä. Päällystetty tuorejuusto-jughurtti seoksella ja koristeilla, kuten kylmäsavulohi, katkaravut, merilevä-salaatti ja tomaatinkuoriruusut. 

Mutta eihän juhlat ole juhlat, jos niissä ei ole tårta-tarjoilua!


Tämä Candy-King karkkikakku aiheutti valtavan innostuksen vieraiden joukossa, jonka ikähaarukka oli kunnioitettavat 47-76 vuotta, ei siis ihan lastenjuhlat! 

Ehkä kostutusnesteellä oli jotain osuutta kehuihin (laimennettua konjakkia) sitten kun maistoivat, mutta kun nuo karkit olivat kuulemma valtava innovaatio! Tarkoitus oli kyllä tehdä ihan perinteinen marjakakku, mutta kun en ymmärtänyt niiden löytyvän vasta kaupan eteisestä sieltä poistuttaessa ja etsinnän tuskassa olin jo päätynyt ainoaan aamuvarhaisella keksimäni värikkääseen vaihtoehtoon, karkkeihin. 
Sisällä oli litteitä persikoita paloiteltuna rahka-kermaan, hieman vaniljasokeria mausteena. Kakkupohja tehty yhtä paljon munia, sokeria ja vehnäjauho+perunajauho menetelmällä. 

Kumpikin kakku täytettiin edellisenä iltana ja saivat vetäytyä yönyli jääkaapissa. Koristelut ennen tarjoilua.

Emännän kommentit:
Aina löytyy parannettavaa, tällä kertaa taas hieman nuukailin kostutuksessa, en paljoa, mutta jonkin verran olisi voinut olla kosteampaa. Mutta parempi näin päin, kuin olisi ihan mössöksi mennyt. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!