lauantai 9. elokuuta 2014

Vesimeloni - miten sen paloittelee helposti?

Vieläkö paloittelet vesimelonin lohkoiksi, ja syödessä syljeskelet toisesta suupielestä siemeniä samalla kun naama ja nenä on punaisena mehusta? "Meloninastuttajat" ovat jo lähes poistaneet vesimelonista siemenet ja pienentäneet niiden kokoa, jopa neliskanttisia yksilöitäkin on saatavilla. Netin ihmemaasta löysin vielä näppärän paloitteluohjeen, joten nyt nuo vanhat hankaluudet ovat poistuneet ja melonia on tullutkin helteillä syötyä pallo poikineen.

Tarjoiluehdotus!

Näin leikkaat näppäriä suupaloja:



1. Puolita meloni.





2. Leikkaa puolikas haluamasi levuisiksi viipaleiksi.






3. Käännä meloninpuolikasta alustalla 90 astetta.





4. Leikkaa samankokoisia viipaleita kuin yllä, joista muodostuu neliöitä. Keskikohdan paloissa on kuorta vain vähän, sivupaloissa tietysti enemmään.




5. Asettele keskipalat tarjolle (voi nuo sivupalatkin laittaa).





Meloni tikut (tai kuutiot) voi maustaa esim:

1/2 kylmää vesimelonia
(2 rkl öljyä)
1 lietin mehu
2 tl sormisuolaa
1 rkl tinjamin lehtiä
(mustapippuria.)

Emännän kommentit:
Kas kun ei ole tullut mieleen noin melonia pieniä aiemmin. Varsin näppärä kino, kun joku sen on ensin neuvonut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!