torstai 7. elokuuta 2014

Kukkakaalivanukas

Viime aikoina olen keskittynyt enempi reseptien keräämiseen kuin ruuanlaittoon, joten nyt oli jo aika aloittaa keräilysaaliin kokeileminen. Koska kauden mukaan tulisi mennä, niin aloitetaan viimeisimmästä kokoelman leikkeestä, eli hesarin kukkakaalivanukkaasta. Lehden kuva oli houkutteleva ja toi mieleen kesäkeiton, joka puolestaan on yksi minun kesäruokasuosikeista, mutta niin monen inhokki. (Lehden kuva annoksesta oli kyllä paljon parempi kuin omani, jonka asettelu on lievästi sanottuna hieman hätäinen)

Kesäkeitto uudessa muodossa!

300 g kukkakaalin nuppuja
50 g voita
3dl vettä 
2dl kermaa 
2 liivatelehteä 
1 tl suolaa

Kuullota tasakokoisia kukkakaalin nuppuja 2 minuuttia voissa.
Lisää kiehuvavesi. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 2minuuttia, puristele kuiviksi.
Aja kukkakaali-kermaseos samettiseksi soseeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää liotetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla.
Kun seos on noin huoneenlämpöistä, kaada se kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm). Anna jähmettyäjääkaapissa vähintään 5 tuntia.
Kumoa tarjoiluastiaan ja koristele kauden tuoreilla vihanneksilla.

Emännän kommentit:
Tällä kertaa noudatin yllä olevaa hesarin ohjetta gramman tarkkuudella, koska tuli keittiövaaka taannoin ostettua ja pitäähän investoinnille jotain käyttöä löytää. Hieman kritisoin tuota liivatteen määrää annoksessa. Pidin sitä jo alkuaan hieman pienenä, ja minun makuun lisäisin määrää yhdellä kokonaisella lehdellä. Reseptin annostuksella (2 lehteä) vanukkaasta tuli juuri ja juuri muodossaan pysyvä, kuitenkin kaukana alkuperäisen kuvan kiinteästä vanukkaasta.

Itse vanukas sinänsä oli muuten samettisen pehmeä ja oikein hyvän makuinen, mitä tuolla voi- ja kermamäärällä voi odottaakin. Mausta tuli todella mieleen kesäkeitto, mutta koska annos on kylmä luulisin, että kesäkeittoa vierastavat kykenisivät tätä sietämään. Ainakin vieraani, jotka tuunnustautuivat tulevansa kesäkeittosta pahoinvoiviksi, selvisivät tästä kokoemuksesta ihan hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!