maanantai 13. lokakuuta 2014

Lohipullat (ne, jotka maistuivat kaikille)

Näitä löhipyöryköitä on meillä tehty jo toistamiseen, ensimmäinen satsi meni niin, etteivät edes kuvaan päässeet ja toisellekin meinasi käydää samoin.

Kuvaukseen pelastetut pullat!
500 g ruodotonta lohi- tai kirjolohifileetä
1 muna
2 kevätsipulia
3 rkl silputtua korianteria
2 tl raastettua inkivääriä
2 tl raastettua piparjuurta (tai wasabia)
1 rkl sitruunamehua
1 rkl kalakastiketta
1 dl korppujauhoja
1 tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistele lohi sen mukaan millaisessa muodossa olet sen ostanut, fileoi, poista ruodot ja nahka. Paloittele kuutioikie. Laita lohipalat n 20 minuutiksi pakastimeen hieman kohmettumaan. Hienonna kohmeinen lohi  tehosekoittimessa tai leikkaa veitsellä hyvin pieneksi silpuksi. Massaan saa jäädä sattumia.
Vatkaa muna kevyesti. Silppua kevätsipulit. Sekoita  kaikki lohipulla-ainekset yhteen. Paista pannulla (tai mikrossa) pari koepullaa ja lisää halutessasi suolaa ja sitruunamehua tai muuta maustetta.

Pyörittele massasta pieniä lohipullia. Laita lautaselle paahdettuja seesaminsiemeniä ja pyörittele pullat siemenissä. Paista paistinpannulla tai kypsennä uunissa uunipellillä 200 asteessa 10–15 minuuttia.

Alkuperäisresepti löytyy Kodin kuvalehden 19/2014 numerost, Aasialaiset lohipullat, en ole tuota juurikaan käpälöinyt..

Emännän kommentit:
Kuten ingressissä jo mainitsin ensimmäinen satsi sai kyytiä, näistä pitivät niin iäkkäämmät vieraat kuin kotiväkikin. Toinen satsi maistui puolestaan nuoremmallekin vierasjoukolle. Joten voisko todeta, että aika onnistunut resepti. Ei liian mausteinen vaan juuri mukavan erilainen, että kukin sai vähän arvuutella mitä sisältää.

Itse valmistin nämä uunissä, mikä oli todella helppo  ja nopea tapa. Työläin vaihe oli, jos sitäkään oli, nahan irroittaminen fileestä pienellä työpöytätilallani. Massan tein sauvasekoittimen tehoterällä, mutta tuon tai monitoimikoneen puutteessa veitsi käy kalan pilkkomiseen vallan mainiosti, niin hienoksi tätä ei tarvitse jauhaa (ei jää koneista kiini tämän ohjeen valmistaminen).

Nämäkin pullat sopivat mainiosti pyörittää etukäteen maustumaan jääkaappiin odottamaan paistohetkeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!