lauantai 28. helmikuuta 2015

Kvinoa-lehtikaalipilahvi

Taas olen ollut reseptivarkaissa ja sen verran herkullinen annos löytyi tällä kertaa, jotta ilman muuta se on tänne kirjattava ylös myöhemminkin tehtäväksi. Alkuperäisresepti löytyi HS Kiusauksessa blogista. Samalla pääsin testaamaan tuota hankkimaani punaista kvinoaakin, kun en moiseen ollut aiemmin törmännyt.

Kotimaisella ruukkulehtikaalilla

1 ½ dl kvinoaa

3 dl vettä
½ tl suolaa
pieni puntti lehtikaalia (noin 200 g)
2 kevätsipulinvartta
100 g fetaa tai vuohenjuustoa
3 rkl pinjansiemeniä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
½ tl mustapippuria

Mittaa kvinoa kulhoon ja kaada päälle runsaasti lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään ja valuta hyvin.
Kiehauta 3 dl vettä kattilassa. Lisää suola sekä valutettu kvinoa ja anna hautua hiljalleen poristen kannen alla 12 minuuttia.
Sillä välin huuhtele lehtikaali ja revi se suupaloiksi lehtiruotien ympäriltä.
Lisää lehtikaalipalat kvinoan päälle ja anna hautua kannen alla vielä 5 minuuttia, kunnes kvinoa ja lehtikaali on kypsää ja keitinvesi on kokonaan imeytynyt kvinoaan.

Hienonna kevätsipulinvarret.
Murenna juusto.
Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla, kuumalla paistinpannulla.

Sekoita kypsään kvinoa-lehtikaaliseokseen kevätsipulit, juusto, sitruunamehu, oliiviöljy ja paahdetut pinjansiemenet. Mausta mustapippurilla.

Espanjalaisella lehtikaalilla (kovempilehtinen)

Emännän kommentit:
Viime ajat on tullut tehtyä vain niitä vanhoja tuttuja ruokia, josita jo tänne bloh´giin olen kirjaillut, joten en ole ollut syömättä paria kuukautta, mutta eipä ole tullut mitään uutuuksia tehtyä.

Tämä sen sijaan oli oikeasti hyvä "mättö", kuten alkuperäisreseptissä mainittiin. Helppo, nopea ja maukas.

Lisäys 16.3.2015: Koska kaupassa ei ollut saatavilla kovempilehtistä espanjalaista lehtikaalia vaan ainoastaan kotimaista ruukkulehtikaalia oli "mättö" tehtävä tuosta jälkimmäisestä. Mutta eipäs tullut lainkaan yhtä rapsakkaa ja ruokaisaa. No,  makua asia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!