perjantai 23. lokakuuta 2015

Munakoisopata a'la Tommi Myllymäki

Taas on tullut katseltua Ruotsin TV4:n aamulähetystä ja näin lihattomana aikana sopii mainiosti kopioda tämä herkullinen resepti muistiin.

Pitkä hiljaiselo blogissani on johtunut yksinkertaisesti kaikenlaisesta kiireestä. Kyllä meillä on syöty koko kesän ajan, helppoa ja yksinkertaista kevyttä kesäruokaa, joista monet on jo tänne kirjailtu aiemmin muistiin. Painoa on pudonnut rutkasti ja toivottavasti liikuntakiireet antavat syksyn tullen myös mahdollisuuden koota tänne parhaita oivaluksia nimen omaan painonhalinnan näkökulmasta samalla unohtamatta ruuan herkullisuutta ja tarpeellisuutta muutosprosessissa.



400 g/ n. 1 tlk  keitetyjä kikherneitä
1 munakoiso
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 tl currya
2 maustemittaa kardemummaa
1 tl juustokuminaa
1 punainen chili
2 tl hunajaa
2 dl kasvislientä
2 dl kookoskermaa
1 lime, mehu ja kuori
1 ruukku tuoretta minttua


Paloittele munakoiso ja sipulit (reilut palat) Viipaloi valkosipuli ja chili. Paista oliiviöljyssä åintoihin hieman väriä isossa padassa. Lisää mausteet ja jatka vielä muutama minuutti paistamista. Lisää kikherneet ja kasvisliemi ja anna hautua n. 10-15 minuuttia.
Lisää kookoskerma ja hiemn hunajaa sekä limen mehu ja kuori ja hauduta vielä n. 5-1 0 min.
Kun pata on hieman keittynyt kokoon ja on hyvän "paksuista" lisää minttunlehtihakkelus tarjoiltaessa.
Alkuperäisohje: http://mittkok.expressen.se/recept/het-bongryta/

Emännän kommentit:
Oikein makoisa ja helppo kasvisruoka ja täyttävä. Meillä tästä pidettiin kovasti, maku toi mieleen etäisesti meidän yhden vanhan lempparin, Kanakookoskeiton
Koska kaapissa ei tietenkään ollut kaikkea reseptin ainaeksia, niin kookoskerma vaihtui koomosmaitpoon, keltainen curry vihreään currypastaan, ja kun leikkuu laudalla oli yksi pieni porkkana, niin hups, pilkoin senkin tuonne mukaan mutta kardemummaa olisi pitänyt laitaa enemmän, sitä kun oli vain himpun verran. Mutta hyvää tuli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!