sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Manteli ja espresso cantuccinit

Myönnän olevani varsinainen keksihiiri ja nämä ovat yksi himoni. Maistuvat ihanalta capuccinoon tai muuten vaan kahviin topattuna. Makea italialainen vin santo on myös hyvää näiden kanssa.



5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
tilkka rommia,  konjakkia tms. 
- Mantelikekseihin: 3 dl kuorimattomia, kokonaisia manteleita
- Espressokekseihin: kourallinen espressopapuja ja 1 rlk espressomurukahvia

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Vatkaa kananmunat kevyesti ja kaada jauhosekoitukseen ja sekoita.

Jaa taikina kahteen osaan ja lisää haluamasi makuaineet ja alkoholi (jos teet samasta taikinasta kahdenlaisia). Muotoile taikina pitkiksi sylintereiksi.  Asettele kaksi pötköä vierekkäin pellille, jätä väliin kasvunvaraa. (Sekoita 1 kananmunan, voitele sillä pötköt. )
Paista noin 20-30 minuuttia 200 asteessa, kunnes pötköt ovat nousseet selkeästi ja levinneet noin kaksinkertaisiksi. Kokeile painaa sormella (älä polta), pitäisi tuntua kiinteältä. Ota ulos uunista ja anna jäähtyä jonkin verran.
Leikkaa  pötköt hiukan vinokulmaisesti noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet vieri viereen takaisin pellille, paahda vielä noin 10-15 minuuttia kummaltakin puolelta (käännä ympäri välillä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!