Tonnikalakastike:
9 kpl täysjyvälasagnelevyä
2 prk tonnikalapaloja vedessä
1 sipulia
1 tl sitruunapippuria
suolaa
1 dl persilja- tai tillisilppua
1 prk (50 g) kapriksia
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rasiaa kirsikkatomaatteja
Valuta tonnikalojen neste. Kuullota pieneksi silputtu sipuli öljyssä. Lisää tonnikalat ja sekoita hyvin. Mausta. Valuta kapriksista neste ja lisää joukkoon tomaattimurskan kanssa. Hauduta kastiketta tovi.
Pinaatti-valkokastike:
50 g voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
9 dl maitoa
1 tl yrttisuolaa
ripaus muskottipähkinää
rouhittua mustapippuria
150 g pakastepinaattia
Sulata rasva, lisää jauhot ja kypsennä sekoitellen minuutti tai kaksi. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen kunnen kastike sakenee. Mausta ja lisää lopuksi pakastepinaatti. Sekoita, kunnes pinaatti on sulanut. Lisää mausteita makusi mukaan. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää vähän maitoa.
Väliin ja pinnalle raastettua juustoa
Voitele lasagnevuoka. Halkaise kirsikkatomaatit.
Levitä ohut kerros tonnikalaseosta vuoan pohjalle ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä levyjen päälle uusi kerros tonnikalaseosta ja myös valkokastiketta. Asettele tomaatit kastikkeen päälle leikkauspinta ylöspäin ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Täytä seuraava kerros samalla tavalla.
Levitä päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle vain kerros valkokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja asettele tomaattipuolikkaita koristeeksi.
Paista uunin alatasolla 200 C, n. tunti. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoamista.
Odottaa uuniin menoa! |
Emännän kommentti:
Taisi olla vihdoin ensimmäinen kerta, kun onnistuin saamaan lasagnesta sopivan kosteaa ja pysymään vuokassa paistamisen ajan. Yleensä ahnehdin vuokaan tavaraa liikaa ja paiston jälkeen on edessä uuninpohjan pesu. Nyt on oli mittasuhteet vuokaani nähden kunnossa. Ja muutenkin, kapris antoi mukava säväyksen.
Ja tällaisena tuli uunista ulos! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen palautteestasi!