sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Liukasta laskiaista 2012

Ulkona melkein lumimyrsky,  mutta kotona tuoksuu ihanasti pulla, laskiaispulla. Kyllä näillä nyt pitäisi jaksaa paastota pääsiäiseen.






Itsetehty pulla on kyllä aina vaivansa väärtti, vaikka vaivaamistahan taikina toki vaatii tullakseen kuohkeaksi. Välillä oikeasti miettii entisaikojen kaikkia upeita leipomuksia ja keittiöväkeä niiden takana, kuinka paljon mm. vaivaaminen ja vispaaminen onkaan vaatinut.  Nykyään on koneet ja kaikki, mutta liian harvoin tulee tehtyä itse, ostetaan valmista.





Koko pullataikinasta en viitsinyt tehdä pikkupullia, vaan koetin muistellä miten se pitko letitetään.  Siitä on aikaa, kun viimeksi pitkoa olen letittänyt, vähän meinasi mennä pötköt alkuun sekaisin. Onneksi en edes yrittänytkään kuin kolmella säikeellä. Lopputulos on nyt vähän sinne päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!