sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Paholaisenhillo vuohenjuustosalaatissa


Ensikokemukseni paholaisenhilloon on ollut mustaakseni Rosson vuohenjuustobroileri annoksessa. Ja vuohenjuuston seuraksi se sopiikin melkein kuin nenä päähän, mutta myös käyttöä sille löytyy myös grillatun ruuan kanssa.  Kaupasta paholaisenhilloa ei vaan tahdo löytyä. Tukusta sitä olisi saanut, mutta hankitava annoskoko oli sen verran suuri, että en kehdannut sitä kuitenkaan hankkia. Koska hulluilta päiviltä tuli taas ostettua se vakio vuohenjuustopötkylä ja mieli halajaa niin vuohenjuustosalaattia paholaisen hillolla, niin eipä auttanut kuin ryhtyä tuumasta toimeen.



1 punainen paprika
6 tomaattia
1/2 chilipalko (tai maun mukaan)
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl hillosokeria
1 dl vettä

Pilko paprika ja tomaatitpieniksi kuutioiksi. Hienonna myös sipulit ja chili. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota siinä ensin sipuleja, lisää paprikat ja lopuksi tomaatit. Lisää etikka ja mausteet ja keitä seosta n. parikymmentä minuuttia miedosti poristen. Lisää sokeri ja vesi ja keitä vielä n. kymmenkunta minuuttia. Purkita hillo ja jäähdytä.

salaattia (mielellään erilaisia)
vuohenjuustoa
kirsikkatomaatteja
sipulirenkaita
pinjansiemeniä
rypäleitä

Viipaloi vuohenjuusto n. sentin paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita leivinpaperinpäällä uunissa grillivastuksen alla kunnes pinta saa kaunista tai väriä öljyssä pannulla. 
Paahda pinjasiemeniä kuivalla pannulla. Asettele lautaselle peti salaatista jonka päälle kokoat muut ainekset. Laita lusikallinen paholaisen hilloa vuohenjuustolle. Lisää halutessasi hieman balsamicosiirappia.

Emännän kommentit
Hillon pohja resepti taitaa ollan pirkan seseptistä. Useassa näin käytettävän myös säilyksetomaatteja. Minulla nyt sattui olemaan tomaatteja sopivasti kotona, joten tein sen aidosta tavarasta. Hillo maistuu melkein kuin se alkuperäinen, sipulia taitaa olla tässä hinpan verran enemmän. Mutta vot miten hyvää.

Minulla on vastustamaton halu ollut jo pitkään myös testata tätä hilloa vaniljajätelön kanssa. Pitääkin huomenna hakeä sitä ja maistaa.

2 kommenttia:

  1. mitä vuohenjuustoa käytät? lidlistä saatava vuohenjuusto on kohtuuhyvää ja edullista

    VastaaPoista
  2. Tässä oli Stokkan Hulluilta päiviltä ostettua Soignon Chevre (450 g) pötkylä.
    Jäätelön kanssakin tuli nyt maistettua, mutta ei se ollut niin hyvää kuin kuvittelin. Paholaisen hillo sopii ennemmin suolaisen pariksi.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!