keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Munkin korvikkeeksi sokerisuukkoja

Olisiko näistä munkkien korvaajaksi? Jos uppopaistettu ruoka ei sovi, mutta haluaa saada huulet sokeriin, niin nämä voisivat toimia korvikkeena.  Kokeilkaapa muuten syödä sokerimunkki (tai tämä "korvike") niin, ettette syönnin aikana kertaakaan lipaise sokeria huulista - ei ole ihan helppoa, sen verran refleksinomaisesti huulia tulee nuolaistua.



Pohjalla on ihan peruspullataikina, esim. jauhopussin kyljestä.  Lisäksi tarvitaan
n. 100 g omenamarmeladia ja pinnalle
30 g voita
erikoishienoa sokeria

Valmista pullataikina ja kohota se kaksinkertaiseksi.
Leivo taikina pikkupulliksi ja aseta pullat paperivuokiin muffinssipellille kohoamaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 12–15 minuuttia.

Kun pullat ovat hieman jäähtyneet truuttaa pursotinpussista pienipäisellä tyllalla pullaan omenamarmeladia (vaikka pullan sivusta, niin että marmeladi ei valu ulos).
Sulata voi. Kaada kunnon kerros sokeria syvälle lautaselle. Voitele vähän jäähtyneiden pullien pinta voisulalla ja kauho sokeria pinnalle.

Emännän kommentit
Nämähän olivat mainioita, kuin kuukunamunia. Muffinssipellillä kohotettuna pullista tuli hauskan muotoisia. Maku on tuoreeltaan enemmänkin voisilmäpullan kuin munkin makuinen. Mutta sokeripinta tuo taas mieleen munkin. Mielestäni aika mainioita, teen varmaan toistekin.
Ohjeen alkuperäisidean löysin täältä.


1 kommentti:

  1. Tämäpä vaikuttaa kivalta, täytyykin kokeilla.
    En ole munkkien ystävä ja koetan muutenkin välttää uppopaistoa; laiskuuttani, käryä ja kaloreita kammoksuen.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!